Избори 2021: Младите гласуващи и надеждата за едно по-светло бъдеще

Пред репортера Даяна Георгиева застанаха ученичките Любов, Памела и Ния от 127 СУ

02.04.2021 | 10:10 Редактор: Здравко Черкезов

Тази неделя се провеждат парламентарните избори, а за младата част от обществото ни това ще е първият изборен ден, в който могат да вземат участие. Как изглежда България в техните очи? 

Пред изборното помещение ще има изложено табло с имената на партиите, коалициите и независимите кандидат-депутати. Учениците и студентите трябва да носят лична лична карта, както и ученическа или студентска книжка. Когато влязат в изборното помещение, те трябва да попълнят декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

127 СУ "Иван Николаевич Денкоглу" в София вече е подготвено за деня на вота.

Любов, Памела и Ния, които са в 12 клас, се надяват бъдещето на България да е по-светло, а Ния си представя страната ни по-зелена - с повече природа и с повече усмивки.

"Надявам се хората да бъдат по-доволни от това, което се случва. Всички да бъдат щастливи и да разполагат с повече финансови възможности. И може би една идея по-светла", споделя Ния. 

Тя е взела категоричното решение да остане в България, за да помага с каквото може.

Любов смята да се занимава с европеистика и иска да представлява държавата ни в Европа. Памела пък се е ориентирала в областта на компютрите, но има и сериозен интерес към литература. И двете също искат да останат в България.

Младите гласоподаватели искат да видят промяната, която протестите през лятото на 2020 г. не успяха да докарат. И искат техният глас да се бъде чут. Според тях, ако депутатите са по-позитивни, и обществото ще е по-позитивно.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК