Избори 2021: Боян Йорданов и приоритетите на "Републиканци за България" в спорта

Площадки за масови тренировки и удвояване на часовете по физическо, искат от партията

15.03.2021 | 22:18 Редактор: Ралица Братанова

Политиката е навлязла в самия спорт, искам да направя нещо за българските спортисти и след края на моята кариера. Това заяви кандидат-депутатът от "Републиканци за България" Боян Йорданов в "Денят ON AIR".

"Спортист съм над 23 г. Знам за какво става на въпрос в другите държави. По данни на "Евростат" хората, които активно се занимават със спорт в България, са около 10%. Средно за Европа процентът скача на 40%. Имаме проблем с наднормените килограми", допълни кандидатът за новия парламент.

Именно заради това една от идеите на партията е да бъдат създадени площадки за масов спорт.

"Няма на всички места, хората жадуват за такова нещо. В провинцията липсват такива площадки", обясни Йорданов.

От "Републиканци за България" искат удвояване на седмичните часове по физическо възпитание и спорт, както и те да бъдат изведени в общ блок - преди или след останалите часове.

"Много е важно от ранна детска възраст да има спортна култура", категоричен бе бившият национал по волейбол пред Bulgaria ON AIR.

Финансиране на клубове също е сред приоритетите на партията.

"Не е лесно да накараш един човек, бизнесмен или фирма да дава средства на някой отбор. Точно заради това искаме да прокараме поправка в Закона за спорта и да има закон за спонсорството и меценатството", посочи още Йорданов.

От "Републиканци за България" искат и да има нова специалност в НСА - "Мениджмънт на спортните зали".
 
Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК