Умно село

Неделя от 19:30 часа
още

Божана Апостолова пред "Умно село": Ако не познаеш злото, няма как да оцениш истинското добро

Bulgaria ON AIR излъчи епизод от поредицата по повод рождения ден на голямата българска издателка

08.05.2022 | 20:30 Редактор: Искра Ангелова

Божана Апостолова, основател на едно от най-авторитетните издателства "Жанет 45", е рожденичка на 9 май. Това е чудесен повод Bulgaria ON AIR да срещне зрителите в ефира с едно присъствие на вечно активен гражданин, с епизод от документалната поредица "Умно село". 

Авторите на филма, озаглавен "Божана" - режисьорът Крум Филипов и операторът Иван Палейков, успяват да провокират и отприщят дарбата на Божана да общува, безпогрешно разпознавайки хората насреща си.

"Ако не познаеш злото, няма как да оцениш истинското добро", заявява Божана Апостолова.

Издателката на най-известните български автори, но и откривател на млади таланти, превърнала Пловдив в остров на националната литература, ще поведе зрителите на Bulgaria ON AIR по улиците на своето детство. Оръфано и бедно, но чисто и красиво - от времето, когато Пловдив е бил "малкият Йерусалим". 

В епизода от поредицата Божана разказва за безценните приятелства с хора, представляващи гръбнака на българската култура, говори поетично и красиво за любовите си и за семейството.  

"Мисля, че най-важното в един човешки живот е да събереш дом в душата си, за да създадеш своята книга и да вдигнеш дом - житейски, в който да си обграден с обич и разбирателство от близките си", споделя тя.

Гледайте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК