Актьорът Наум Шопов оживя в епизод от поредицата "Умно село" по Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR излъчи филма "Възгледи наум, или възгледите на Наум"

17.04.2022 | 20:19 Редактор: Жаклина Иванова

Рядко се среща човек, на когото името толкова да му отива. Защото той винаги търси спасение навътре в себе си - в тишината, в самотата, в изключително стеснения кръг от приятели, в спомена за кучето Ринго, в нямото взиране в личицата на внуците, чието бъдеще може само да гадае. Ето така мисли, говори, страда наум Наум Шопов в един от емблематичните документални епизоди от поредицата "Умно село", озаглавен "Възгледи наум, или възгледите на Наум", който Bulgaria ON AIR излъчи на 17 април.

"Животът е така устроен, че човек го живее в някаква самота. И е длъжен да избяга в самотата, ако обича себе си", сподели пред камерата на "Умно село" актьорът.

Героят на документалната лента играе себе си в един концентриран игрален разказ, почерпен от личния му живот. Филмът възпроизвежда малко познати моменти от биографията на Наум Шопов, като писмото до Лоурънс Оливие и несъстоялата се среща между два "съра" на театралната сцена.

В епизода от поредицата зрителите на Bulgaria ON AIR се насладиха отново на живо на "сър Наум", изроден направо на сцената на старозагорския театър и пощипван по бузата от Сарафов и Кисимов.

Гледайте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК