fallback

Васил Михайлов пред "Умно село": Мъже много, войводи няма

Bulgaria ON AIR излъчи епизод от поредицата по повод рождения ден на обичания актьор

03.04.2022 | 20:30 Автор: Искра Ангелова

Един от най-популярните и обичани български актьори Васил Михайлов празнува своя рожден ден на 6 април. 

По този повод Bulgaria ON AIR излъчи епизод от документалната поредица "Умно село", чието заглавие отпраща към емблемата на неговата кариера - Капитан Петко Войвода от  любимия на няколко поколения български зрители едноименен телевизионен сериал.

Заглавието "Възгледите на един войвода" деликатно подвежда, тъй като пред камерата на "Умно село" героят е "слязъл от коня" и споделя съкровените си мисли пред едно дете - съвсем младата тогава Мила Люцканова. Двамата си партнират в един несекващ разговор за злото и доброто, търсят смисъла на битието в знаците, пратени от Духа и  влизат в артистични образи. Пред сборния образ на Жената се разкрива Мъжът - едновременно силен и нежен, устойчив и уязвим.

Топъл, човеколюбив, забавен, с чувство за хумор – филмът е нетрадиционен портрет на един от най-достойните представители на артистичната професия, на човека, роден лидер, от когото обществото е свикнало да очаква само героични дела. Затова и тежко прозвучава от неговите уста присъдата над нашето време: "Мъже много, войводи няма!".

Гледайте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback