Г-жа Смях и Тъжният снежен човек – в памет на Стоянка Мутафова

Специален епизод от поредицата "Умно село" за великата актриса

30.01.2022 | 20:35 Редактор: Здравко Черкезов

Всички познават Стоянка Мутафова. Всички обичат "г-жа Стихийно бедствие". Броени дни преди отбелязването на 100-годишнината от рождението на великата актриса Bulgaria ON AIR почита паметта на тази изключително ярка личност, разсмяла хиляди от сцената на негово величество театъра.

Всички мислят, че познават царицата на смеха, шествала най-дълголетно по сцената и екрана. Но малцина са виждали и друга нейна страна - на Стояна - разсмиваща до сълзи своята публика, а после оттегляща се в самотата и тъгата по изгубени любови и приятели.

Безподобно "разсъбличане" пред камерата на "Умно село" прави любимката на българите, заради чийто лик, изсечен на юбилейна монета, се редиха неотдавна стотици в януарския студ.

В епизода от поредицата познатата Стоянка Мутафова разсмива зрителите до сълзи: те се потапят в света на непознатата Стояна - издигаща Снежния човек на своята любов Нейчо Попов далеч от хорските очи; водеща нощни разговори с любимата си Невена Коканова; детето Стояна, израсло в колената на видни български интелектуалци.

Гледайте целия филм от поредицата "Умно село" във видеото. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК