Ивайло Христов: Сигурно в паралелна вселена съм по-добра версия на себе си

Епизодът “Тебеширеният кръг” е запечатал паметни моменти от протестната 2013 г.

13.12.2020 | 20:57 Редактор: Юлия Христова

Любимият професор на поколения студенти, актьорът и успешен филмов режисьор Ивайло Христов е рожденик на 13 декември. По този повод Bulgaria ON AIR излъчва епизодът от поредицата “Умно село” – “Тебеширеният кръг”, по името на дипломната постановка “Кавказкия тебеширен кръг” на класа му от випуск ’2013.

На фона на развълнувани репетиции и постановки, в които долита ехото от изригналата улица, тътенът на обществения бунт и безпрецедентните и изобретателни протестни акции преди всичко на студентите от НАТФИЗ, Ивайло Христов споделя вълненията си от случващото се, вярата си в младите, и продължава да работи.

Филмът е своеобразен документ на времето, а откъсите от театрални постановки на и с Ивайло Христов, някои от които вече не могат да бъдат видяни, са част от безценния архив, съхранен от камерата на Умно село, трупайки в годините памет за лица и събития. С присъщата му харизматичност, чар и откровеност, Ивайло Христов споделя съкровени свои мисли и мечти.

И се надява, че някъде, на друга планета, съществуваме такива, каквито сме, но в един по-добър свят. Така и ние някъде сме по-добра версия на себе си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК