Фонтанът на бирата в Словения заработи отново

Атракцията беше спряна повече от половин година

12.05.2020 | 11:10 Редактор: Тодор Петров
Фонтанът на бирата в Словения заработи отново

Жителите на словенския град Желец бяха зарадвани с новината, че т.нар. Фонтан на зеленото злато заработи отново, с месец закъснение.

Специалната туристическа атракция, която представлява чешма, от която тече бира, беше спряна за повече от половин година, като периодът се удължи заради ситуацията с Ковид-19.

Първата чешма, от която срещу 8 евро всеки може да си налее пиво вместо вода, беше създадена през 2016 г., а халбата, в която си наливате, ви остава за спомен.

На откриването на фонтана бяха спазени всички мерки, препоръчани от Националния институт за обществено здраве. Посетителите трябваше да се движат по специална пътека при спазване на необходимата социална дистанция. В границите на фонтана се допускат само по трима души едновременно, на входа са поставени средства за дезинфекция на ръцете.

Поетапното отваряне на подобен вид атракции е само част от плана на Словения за възобновяване на икономиката на страната след двумесечната изолация.
 
Автор: Божила Симова 

Снимки: Twitter

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК