Вечеря в стъклена кабинка? Защо не?

Ето как холандски ресторант ще обслужва клиентите си

07.05.2020 | 10:32 Редактор: Ивет Арабова
Вечеря в стъклена кабинка? Защо не?

Вечеря в стъклена кабинка. Идеята е на холандски ресторант, който измислил креативен начин за изолиране в ситуацията на Ковид. 

Идеята в момента се изпробва само с приятели и семействата на персонала на ресторанта, който е част от артцентъра "Медиаматик". Концепцията  до момента се харесва много от почитателите на заведението в социалните мрежи, защото ще  предлага романтична обстановка на свещи, с изглед към езерото, на чийто бряг се намира ресторанта. 

Междувременно, в САЩ, сред богатите фамилии, се появи нова тенденция. Едни от най-добрите шеф-готвачи в света, доскоро работили в ресторанти в Ню Йорк, получават предложения за работа от най-заможните фамилии в САЩ. Ресторантьорският бизнес е един от най-сериозно пострадалите, както у нас, така и по света. Навсякъде заведенията затвориха врати при обявяване на извънредното положение и преформатираха бизнеса си в доставки по домовете. 

Част от най-добрите дори печелят повече, отколкото преди два месеца. Днес те получават между 120 и 200 000 долара на година, спрямо 100 000 долара от ресторантите си. Много от богатите семейства са поканили готвачите директно в домовете си, като по този начин рискът от заразяване е по-малък. 

Автор: Божила Симова 

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ама има много място и площ ресторанта. Иначе няма лошо. Сигнализирай за неуместен коментар