Как маските попаднаха върху лицата на Дали, Пикасо и Фрида Кало? 

"Изкуството е лъжа, но тази лъжа ни учи как да стигнем до истината"

27.04.2020 | 16:16 Редактор: Александра Иванова
Как маските попаднаха върху лицата на Дали, Пикасо и Фрида Кало? 

Наред с тоалетната хартия и дезинфектанта маските също  се нареждат сред задължителните елементи, които съпроводиха началото на световната пандемия Ковид-19. Влизайки в социалните мрежи попадаме на десетки странички на онлайн магазини за дрехи, които предлагат различни маски за еднократна и многократна употреба.

С течение на времето дизайнерските решения стават все по-идейни и независимо от многобройните дискусии трябва ли да ги носим и доколко предпазват в момента у нас и на много места по света,  те са задължителни.

Именно заради това, днес ще ви покажем как чрез интересни колажи те  попаднаха и върху лицата на добре познати от изкуството личности, както и върху световни символи. Идея,  с която хората на изкуството иронизират ситуацията с носенето им, но и едновременно ни показват, че правилата важат за всички и е въпрос на лична отговорност  да ги спазваме. И, ако си мислите все още, че маските  са скучни, разгледайте тези снимки!

Дори хирургическите маски могат да бъдат разчупени. Ето как  блогърът Джо Джо Мълър  ги пресъздава.

маска мъжмаска дете

Стодоларова американска банкнота с образа на Бенджамин Франклин е един от последните колажи, които откриваме в социалните мрежи, дело на фотографа Анди Дийн. 

б

Маските върху лицата на известни художници – маската придобива различно значение, когато се превърне в картина  върху лицата на едни от най-великите художници.

кккккало

И, както е казал един от носителите й в следващите снимки: "Изкуството е лъжа, но тази лъжа ни учи как да стигнем до истината" -  Пикасо. 

Автор: Божила Симова

Снимки: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК