Стартира платформата "Купи изкуство. Подкрепи художник"

В онлайн платформата се продават множество произведения

22.04.2020 | 09:36 Редактор: Тодор Петров
Стартира платформата

Художници създадоха онлайн платформата "Купи изкуство. Подкрепи художник". Целта ѝ е да помогне на българските творци, за които е важно да продължат да продават свои произведения дори в условията на пандемия, когато всички галерии и арт изложения са затворени. 

Авторите предлагат своите творби в отделни албуми с тяхното име, а желаещите да им помогнат с откупка се договарят за цена и други детайли в лични съобщения. Изпращането на самите произведения може да става с куриер, а заплащането да бъде направено с наложен платеж или други легални методи за разплащане. Покупката чрез наложен платеж с куриер позволява разглеждане и връщане преди заплащането, ако произведението се разминава с описанието в платформата. 

Групата предоставя платформа на професионални български творци, а преговорите за продажба на произведенията се водят само между автора и купувача.

"Платформата беше създадена от близо 20 художници, изкуствоведи и почитатели на изкуството, впоследствие се включиха още колеги и тя бързо набра скорост",  сподели един от създателите ѝ - художникът Петко Дурмана.

В онлайн платформата се продават картини, скулптури, фотографии, рисунки, графики, икони, авторски обекти като керамика, текстил, предмети за бита и дори художествени бижута. Към момента платформата има почти 5000 членове, около 400 албума с над 10 000 произведения на отделни автори, които изпълняват ролята на индивидуални онлайн изложби.
 
Автор: Божила Симова

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК