Money.bg

Събота от 16:00 часа
още

Money.bg - 11.7.2020 - пълен запис

11.07.2020 | 20:30 Редактор: Таня Харизанова

Българска компания изгради най-високата катерачна стена в света. Тя се намира в датския град Копенхаген и е висока 80 метра. Това е височината на административната сграда на НДК или на Министерство на транспорта в София. Нашият екип се срещна с един от хората, които стоят зад този проект. Васил Шарланов, ръководител отдел “Дизайн и архитектура”, разказва за бизнеса с катерачни стени.

Освен за успеха на българската компания, в предаването ще говорим и за успеха на един българин. От миналия месец Александър Атанасов става част от екипа на автомобилния производител Tesla, като Главен програмен мениджър по Инженерни проекти. Какъв е пътят от Техническия университет в София до централата на най-известната компания за електрически автомобили в света в Калифорния.

Месец март донесе рязък спад на капиталовите пазари, както по света, така и у нас. Причината всички я знаем – ударът на коронавируса върху икономиките. Засегна ли този удар пенсионните фондове у нас и спестяванията за втора пенсия, ще разберете от интервюто с Даниела Петкова, член на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Говорим и за една тиктакаща бомба. Става дума за капиталовите пазари и защо те отбелязват положителни резултати, докато икономиките по света изпращат негативни сигнали. Има ли надуване на балон и кога ще гръмне той? Коментар на икономическия анализатор на Money.bg Даниел Василев.

Всичко това и още – гледайте в предаването „Money.bg”, събота, от 16.30 часа, по Bulgaria on air.