Money.bg

Събота от 16:00 часа
още

Money.bg - 13.6.2020 - пълен запис

15.06.2020 | 16:22 Редактор: Таня Харизанова

Ако сте учител, ученик или родител, вероятно вече ползвате услугите на платформата Shkolo.bg. Благодарение на нея над 1000 училища и 35 хиляди учители в страната комуникират по-лесно с учениците си. Какви предимства създава това и как променя образованието у нас, ще ни разкаже един от съоснователите на платформата - Симеон Предов.

В предаването ще говорим и за дигитални умения и по-конкретно за уменията, които е необходимо да притежавате или научите, ако искате да имате по-добра реализация на пазара на труда. По темата сме поканили ръководителя на българското звено на световния лидер в консултантските услуги ПрайсуотърхаусКупърс. Разговор с Божидар Нейчев, старши съдружник в PwC.

Ще видим и историята на семейна българска компания, която за 30 години се превръща в един от лидерите в производството на строителни материали у нас. Това е Denel. Нейни продукти са вградени както в ключови инфраструктурни обекти, като метрото в София и магистрали, така и в много жилищни сгради. Говорим с управителя на компанията - Георги Димитров и инструктора -Ясен Петров.

В края на предаването ще коментираме тема, която може да събуди финансовата ни гордост. Наскоро българският лев навърши 140 години и с икономическия ни анализатор Даниел Василев ще преминем през най-важните моменти от историята му.