Фокус образование - 15.6.2020 - пълен запис

17.06.2020 | 15:41 Редактор: Таня Харизанова

Янка Такева – председател на СБУ, дава оценка на приключилото дистанционно обучение по време на пандемията. Говорим за успешно проведените изпити на зрелостниците и за добрата работа на учителите и учениците. Тя коментира и темата за недостига на места в детските градини и какви допълнителни мерки се взимат от Столична община.

В рубриката „от А до Яна“ говорим за работата в чужбина. Това е инициатива на КНСБ , СБУ и МОН. Целта на този проект е да се запознаят учениците от гимназиален етап в средното образование с техните трудови, социални и осигурителни права.

В предаването ви срещаме с фолклорния изпълнител Здравко Мандаджиев - посланик на българския фолклор у нас и в чужбина. Той изпълнява песни във всички стилове, с богат жанров репертоар - народни песни от всички фолклорни области на България, поп фолк, естрада и др.


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Диана
преди 3 години
Според мен, най-важният човек в образованието е учителят! Безкрайно важно е как той ще предразположи детето, как ще направи урока си интересен за него...Често един предмет става любим заради добрия учител и обратното - ученикът намразва някой предмет заради учителя. Онлайн обучението не е лошо, но нищо не може да замести учителя /ако той си е на мястото/Разбира се, не всички учители могат да бъдат отлични, но дали те се обучават на това изобщо - да разказват увлекателно, да задържат вниманието?. Сигнализирай за неуместен коментар