Отмениха бедственото положение в Карлово, в Смолян остава

Няма сериозни затруднения по пътищата след ураганния вятър

19.01.2018 | 14:04 Редактор: Василена Василева
Отмениха бедственото положение в Карлово, в Смолян остава

Обстановката в страната постепенно се нормализира след вчерашните ураганни ветрове. Бедственото положение в Карлово е отменено, в Смолян обаче засега остава.

Ситуацията в Карлово се нормализира. Възстановено е електрозахранването във всички селища в общината. Започна работа по описване на щетите и възстановяване на последствията от бедствието. Най-тежки поражения ураганният вятър нанесе на болницата и училището в Карлово, както и в здравната служба на село Васил Левски. 

Бедственото положение в Смолян остава в сила. Бурята повали дървета и прекъсна електрозахранването в почти 70% от областта. Не работят мобилните комуникации в община Баните. Все още има и затворени пътища, заради паднали дървета. Работи се по отварянето на пътя Смолян-Турян. Все още има селища без ток. 

Най-сериозно е положението за село Турян. Там екипите също работят и се надявам до края на деня и този път да бъде пробит. 

След вилнелия близо двадесет часа ураганен вятър на територията на Смолян и Баните няма данни за пострадали или бедстващи хора. От АПИ съобщават, че в цялата страна, няма сериозни проблеми по пътищата. 

Днес настъпи обрат във времето и съществено се затопли, в събота обаче отново ни чакат дъжд и сняг.