Прокуратурата се зае със случая от "къщата на ужасите" в Свищов

Предстои да бъде изяснено дали и къде ще бъдат настанени двете сестри

17.01.2018 | 14:02 Редактор: Василена Василева
Прокуратурата се зае със случая от

Прокуратурата в Свищов се зае със случая на двете сестри, държани под ключ години наред от собствената им майка. Вчера след сигнал на съсед полицията и социалните служби откриха двете жени на 33 и 34 години, в тежко психическо и физическо състояние, които 20 години наред не са излизали извън къщата.

Владимир Петров разказва, че от години не бил виждал двете сестри. Когато питал за тях, майка им шикалкавела и отбягвала темата. Мъжът се усъмнил, че жените стоят заключени в къщата и подал сигнал в полицията. 

Съседите на семейството са в шок. Разказват, че преди години една от сестрите имала странно поведение, заради което подозирали, че има психически отклонения. По думите им въпреки, че жените са стояли в къщата години наред, нито шум, нито поведението на майка им е издавало, че там се случва нещо странно. 

Пред разследващите вчера майка им, 65- годишната Пепа, признала за случващото се, но обяснила, че дъщерите ѝ не излизат от къщата по собствено желание. При проверката на полицията станало ясно, че срещу двете жени не е упражнено насилие. До този момент социалните отказват категорично да коментират случая. 

Наблюдаващият прокурор Блага Георгиева, заяви че разследването и проверките продължават, като по думите ѝ все още има много неясни обстоятелства около случая и тепърва ще стане ясно дали и къде ще бъдат настанени двете сестри.