ВиК Търново поемат разходите по лечението на падналия в шахта мъж

По думите на главния инженер на ВиК дружеството влизането в санитарно – охранителната зона, в която е шахтата, е строго забранено

13.01.2017 | 22:50 Редактор: Жанета Нейкова
ВиК Търново поемат разходите по лечението на падналия в шахта мъж

От ВиК във Велико Търново ще поемат всички разноски по лечението на Кристиян Терзиев, който вчера падна в необезопасена шахта, която се стопанисва от дружеството. 31 – годишният мъж остава за лечение в търновската болница със счупен крак и множество фрактури по тялото. 

Санитарно-охранителната зона, в която Кристиян редовно разхождал кучето си се намира в непосредствена близост до голям жилищен комплекс и е на метри от детска площадка.

И въпреки, че според повечето от съседите му, не е трябвало да влиза там, те не отрекоха, че често са виждали и деца да прескачат оградата, за да си играят в опасната зона. 

По думите на главния инженер на ВиК дружеството в старата столица влизането в санитарно – охранителната зона е строго забранено, там има знаци, а 31-годишния мъж е влязъл на своя глава, което едва не коствало живота му. 

"Там е забранено влизането на чужди хора, това е съоръжение с питейна вода и още по-малко трябва да има и куче и т.н. Взели сме мерки да се дообезопаси тази шахта и да подобрим охраната на санитарно-охранителната зона. Мога да кажа, че ние не сме виновни и от човешка гледна точка като ВиК оператор ще поемем разходите за лечението на Кристиян", заяви гл. инж. Илия Сирмов от ВиК Велико Търново.

31- годишния Кристиян е категоричен, че ще потърси правата си в съда.