Медицински сестри се оплакаха, че са заплашвани след протестите им

Аудиозаписи разкриват как управители на болници и кметове оказват натиск върху тях

15.03.2019 | 18:52 Редактор: Ралица Братанова
Медицински сестри се оплакаха, че са заплашвани след протестите им

Медицински сестри са заплашвани след протестите от началото на месеца. Това твърдят самите те и предоставиха аудиозаписи единствено на Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри готвят втория си протест на 21 март. Аудиозаписи разкриват, че управителите на болниците, в които работят, и кметове на родните им места оказват натиск върху тях. Започва се отдалеч. 

Една от медицинските сестри подава заявление от името на всички, готови за протест, впоследствие е привикана. 

Кой точно я е накарал, какво иска да постигне с това, че е подала заявлението, защо тя го е подала заявлението и да внимава много какво прави, всичко това се чува от аудиозаписа.

Следват обяснения повече от 10 минути, в които се казва, че няма нужда от повече подписи, тъй като по времето на протеста медиците няма да са на работа. Даден е срок до следващия ден, в който трябва да се впишат всички, които ще отидат на протеста. 

Това не е едниствената жена, която е заплашвана, има и други в различни градове от страната. Заплашвани са с уволнение, с това да не си пъхат носа там, където не ми е работата, натискат ги старши сестри, кметовете на общините също.

Писмена покана от борда на болницата няма, защото няма правно основание за такова. В няколко общини кметовете не са пожелали да се срещат с медицинските работници, но след като получили заявления за протест, последвали срещи на закрити врати.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК