София се възстановява след поройния дъжд с нови ремонти

Над 1500 сигнала са подадени в Кризисния център на общината

19.06.2018 | 18:18 Редактор: Тодор Петров
София се възстановява след поройния дъжд с нови ремонти

Наводнени улици и сгради, изкъртени павета и паднали дървета след бурята и поройния дъжд в София снощи. За по-малко от час над столицата се изляха 50 литра на квадратен метър, което е месечната норма за града. Метростанции, подлези и големи булеварди заприличиха на реки. Паднали клони запушиха стотици шахти. Десетки светофари бяха ударени от мълнии и спряха да работят. 

Аварийните екипи работиха през цялата нощ и ще продължат до края на днешния ден. В Кризисния център на Столична община бяха подадени над 1500 сигнала за места, на които дъждът е създал проблеми. От тях 900 са – за наводнени сгради, а три за паднали дървета.

Дупките, които се отвориха по улиците след силния дъжд, ще бъдат запълнени. Предстои и основен ремонт на много квартални улици. Язовирите и реките в столична община са под постоянен контрол, увери кметът.

В Бистрица пораженията остават тежки. Една от централните улици снощи е била река, а основната причина е незавършен ремонт. Днес вече се работи по възстановяване на улицата, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Вижте повече в репортажа на Миглена Георгиева.