Пореден сблъсък между президенството и изпълнителната власт

Фраза на премиера разгневи първата дама Десислава Радева

21.01.2019 | 21:17 Редактор: Ралица Братанова
Пореден сблъсък между президенството и изпълнителната власт

На прага на третата година на Румен Радев в президенството – сблъсък между съпругата му Десислава и премиера Бойко Борисов. 

"Излезе първата дама, нахейти ви и вие мълчите. Не помните ли как се возеше на моторче" - Тази реплика на лидера на ГЕРБ пред партийния актив в неделния следобед предизвика светкавична реакция у Десислава Радева. 

В профила си във Facebook тя написа: "Изпуснати" реплики от типа "Казвам ти, куме - сещай се снахо" ме навеждат на мисълта, че в предстоящата надпревара има най-вече нападки срещу президента, вместо истинско политическо състезание. Дано греша.

Оказа се, че греши, че тя е адресата на думите на Борисов. В речта си пред актива той връща лентата по времето, когато ГЕРБ се създава. Самият Борисов сам поясни пред ПИК, че в изказването си визира предишната жена до Сергей Станишев, сега депутат от БСП – Елена Йончева. 

Въпреки че този път престрелката се оказа с халосни в грешна посока, сблъсъците между президентството и изпълнителната власт беляхаза първите две години на Румен Радев като президент.

Следващите президентски избори са през 2021 година. Дотогава редовен вот ще има за евродепутати, местна власт и парламент.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК