Пожар остави без дом семейство в Бургас в навечерието на Коледа

То ще бъде настанено в общинско жилище

27.12.2018 | 18:27 Редактор: Ралица Братанова
Пожар остави без дом семейство в Бургас в навечерието на Коледа

Семейството в Бургас, чийто апартамент изгоря в огнен ад на Коледа, ще бъде настанено в общинско жилище. При пожара като по чудо оцеляха две деца на 4 и 5 годинки, които са се намирали в жилището с вуйчо си. 

Вуйчото Димитър, който спасява децата от горящия апартамент в бл. 94 в "Меден Рудник", днес започна сам да ремонтира изгорелия апартамент. Въпреки призивите в социалните мрежи - помощ няма.

На Коледа Димитър е сам с децата в кухнята, когато съседната стая пламва. В паниката не успява да отключи вратата. За щастие в този момент майка на децата Пенка се връща от магазина. Пламъците вижда и бабата, която се връща от смяна в бургаската болница, където работи като санитарка. 

След пожара съседите изкарват кошмарна Коледа. Пенка и децата са приютени в съседката Катя, която е майка на дете с увреждания. Днес Катя придружи Пенка до Жилищно настаняване, за да подадат молба за общинско жилище. 

Добри хора са дарили дрехи и играчки , сега семейството има нужда само от дом. От полицията съобщиха, че най-вероятната причина за пожара е небрежност, въпреки че от семейството твърдят, че в стаята е нямало работещ електрически уред. 

Вижте още в репортажа.