За седми пореден път УНСС избира "Студент на годината"

Събитието ще се проведе тази вечер в аула "Максима"

12.12.2018 | 10:40 Редактор: Ралица Братанова
За седми пореден път УНСС избира

За седма поредна година в УНСС ще бъде избран "Студент на годината" в шест категории - бакалавър, магистър, докторант, спортист, талант и човек, допринесъл за студентското управление.

Събитието ще се проведе тази вечер в аула "Максима" в УНСС. Кандидатите ще бъдат оценявани от жури, съставено от 14 души с различни компетенции.

Мартин Петков от Студентски съвет към УНСС коментира кои са критериите, по които се избират най-добрите студенти и колко е важна ролята на извънакадемичните активности в студиото на "България сутрин".

"Хората си мислят, че "Студент на годината" става този, който има най-високи оценки, а това не е така. Човекът, който е активен, има добри оценки и се справя добре, но ние търсим някой, който е активен извън университета - този, който има постижения, който ходи по състезания, който печели награди. Тази година имаме дори хора, които са ходили в НАСА и са изкарали курс, свързан с тяхната специалност",  обясни главният секретар на СС към УНСС Мартин Петков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор.