Зам.-кметът на София Евгени Крусев хвърля оставка заради ремонта на "Графа"

Нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката, заяви той

04.12.2018 | 13:46 Редактор: Тодор Петров
Зам.-кметът на София Евгени Крусев хвърля оставка заради ремонта на

Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". Причината е, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта. 

Призовката му бе връчена вчера. Самият Крусев в понеделник твърдеше, че призовката му е да даде само показания, а днес вече се оказва обвиняем.

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата", заяви той.

Крусев отсече, че ще направи нужното, за да защити името си и точно заради това е хвърлил оставка. И допълни, че от общината оказват пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие", обясни още досегашният заместник на Йорданка Фандъкова, цитиран от Dnes.bg.

"В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата. Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам Прокуратурата да го установи", каза още той.

Крусев бе на поста малко повече от година. Предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)