От ГЕРБ замислят митинг в подкрепа на властта

Идеята е да се покаже, че правителството се ползва с достатъчно доверие сред гражданите

14.11.2018 | 19:52 Редактор: Иван Берберов
От ГЕРБ замислят митинг в подкрепа на властта

На фона на продължаващите протести – в ГЕРБ се заражда идеята за митинг в подкрепа на кабинета. 

Идеята засега се лансира от гражданската квота на ГЕРБ в парламента. Депутатът Георги Марков се обяви твърдо за подобно събитие, Вежди Рашидов също намекна, че може да се наложи подобно решение. 

Тома Биков пък сподели, че привържениците на партията също настояват за митинг в подкрепа на кабинета. Подобна идея не е нова за българския политически живот. 

След първата остава на Борисов пред февруари 2013 г. привърженици на ГЕРБ се събраха пред парламента с искане да я оттегли. През ноември 2013 г. БСП и ДПС организираха митинг на Орлов мост в подкрепа на кабинета Орешарски.

Идеята е с митинга в подкрепа на кабинета да се покаже, че властта се ползва с достатъчно доверие сред гражданите. Според Марков това е начин да се противодейства на протестите, които той вижда дори като пуч срещу Борисов. 

БСП и ДПС стоят на страната на протестиращите, но категорично отричат да имат нещо общо с организацията. Партия "Воля" също намират протестите за справедливи. Заради тях те се отказват от идеята си да бойкотират парламента.