С кокал в ръка Марешки се отказа от имунитета си

Лидерът на "Воля" отново поиска оставките на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

14.11.2018 | 13:16 Редактор: Василена Василева
С кокал в ръка Марешки се отказа от имунитета си

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на парламента Веселин Марешки се отказа от имунитета си. Същото направи и колежката му от парламентарната група Кръстина Таскова. 

Двамата заедно с още един техен съпартиец са разследвани от прокуратурата за инудване. Преди тях други четирима депутати - един от "Воля", един от "ГЕРБ" и двама от БСП, се отказаха от имунитетите си във връзка с други прокурорски разследвания.

Веселин Марешки за пореден път нападна и вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и настоя за оставката им. Като този път метафорично дори размаха и пластмасов кокал в Народното събрание.

Според медийни публикации от миналата седмица лидерът на "Воля" е успял да внесе в Народното събрание бедрена кост от говедо, като имал намерение на следващия ден да размаха кокала от трибуната на парламента, докато чете декларация срещу правителството. Още същата вечер обаче кокалът е бил намерен и изнесен от пленарната зала. Затова днес Марешки размаха бял пластмасов кокал.

"Не съм бил бесен, че са ми го откраднали. Вмирисаният кокал, за който знаеха само двамата вицепремиери и техните партии - НФСБ и ВМРО, вижте как го намирам. Ние се чудим къде се скриха двамата вицепремиери - да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ", коментира Марешки.

А вълната от протести очаквано беше горещата тема в парламента. От БСП и ДПС категорично отричат да стоят зад организацията им.

Междувременно председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че ветото на президента Румен Радев върху по-високите данъци за старите автомобили е внесено в парламента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR