Напрежение между роми и полицаи след сигнал за силна музика, 12 души в ареста

Инцидентът е станал в събота вечерта в ботевградско село Врачеш

04.11.2018 | 16:32 Редактор: Велислав Филипов
Напрежение между роми и полицаи след сигнал за силна музика, 12 души в ареста

12 души са в aреста след сблъсък с полицаи в ботевградското село Врачeш. Инцидентът станал, след като екип на жандармерията се отзовал на сигнал за силна музика в селото.

Инцидентът станал малко след 22:30 часа в събота, когато екип полицаи отива на сигнал за висока музика и нарушаване на обществения ред. Един от обитателите на адреса обаче отказал да се подчини на полицаите и не предоставил личната си карта за проверка, a след това блъснал униформен на земята.

Веднага след това колегите му пристъпили към задържането на агресивния мъж, но тогава униформените били заобиколени от тълпа роми - около 20-30 души, които по всякакъв начин се опитвали да осуетят ареста.

Един от полицаите, за да предотврати сблъсъци, произвел предупредителен изстрел във въздуха с гумен патрон, а освен това бил използван лютив спрей за разпръскване.

След разпръскването на тълпата, отказалият да се легитимира мъж е задържан в ареста. Днес мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Заедно с него са били задържани още 11 души.

По случая е образувано досъдебно производство.