Наемателят на къмпинг "Черноморец" сигнализира: Изсичат гората над плажа

Местните коментират, че на терена ще се строи

01.11.2018 | 21:43 Редактор: Ралица Братанова
Наемателят на къмпинг

Наемателят на плажа Милен Янков алармира за активно изсичане на гората над къмпинг "Черноморец". По думите му теренът е свлачищен и ако не се спре сечта, тонове земна маса могат да погълнат красивата плажна ивица. 

И днес работници разчистваха частния терен до самия плаж от изсечените храсти и дървета. От фирмата, която стопанисва земята твърдят, че само почистват частния терен преди да го оградят. Преди да започнат почистването на терена е поискано и експертно мнение от Геозащита. 

"Дали са становище , къде има свлачищна зона и къде няма. Тук има подпочвени води , свлачищната зона се намира в другия край", твърди представителят на "Сънрайс Блу Лагун" Георги Георгиев .

Наемателите на плажа обаче са на друго мнение. Твърдят, че са поскали геотехническа експертиза и геолога твърди , че наличието на сравнителна гъста дървесна маса в момента предпазва ската от активизиране на по-големи свлачища , които биха засегнали и застроените имоти в близост 

Местните коментират, че на терена ще се строи къмпинг. От фирмата отричат. 

Наемателите на плажа са подали сигнал до Районната прокуратура в Бургас, до община Созопол и екоинспекцията. Те настояват прокуратурата да извърши проверка за престъпление от общ характер.

Вижте повече във видеото.