Оставиха Северин на сигурно - в ареста, Виктория станала случайна жертва

Според съда има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление

19.10.2018 | 12:50 Редактор: Тодор Петров
Оставиха Северин на сигурно - в ареста, Виктория станала случайна жертва

Русенският окръжен съд остави в ареста Северин Красимиров, обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова. Според магистратите на този етап са събрани достатъчно данни, че той е автор на убийството и предшествалото го изнасилване на Виктория.

Според съда има опасност Северин да се укрие или да извърши ново престъпление. Ден след убийството той е заминал за Германия при своите близки. Северин е проявявал агресия и към най-близките си хора.

Оказва, че подсъдимият не помни почти нищо от фаталния инцидент. 

"Много съжалявам, не мога да повярвам, че аз съм го направил. Тръгнах към вкъщи пеша и тя мина пред мен, ама не знам какво стана, не помня", каза Северин.

Виктория Маринова е станала напълно случайна жертва на Северин. По делото няма данни той да я е познавал предварително. По лицето на жертвата има следи от 7 изключително тежки удара. Тя е починала от задушаване заради напълване на гърлото ѝ с кръв. 

Служебният защитник Иван Дойнов пожела Северин да остане зад решетките, защото това било най-сигурното място за него, тъй като имало опасност от саморазправа. Решението на Русенския окръжен съд не е окончателно. Съдът ще се занимава отново със случая следващият четвъртък.