По стъпките на убиеца: Сравняват ДНК следите с регистъра на МВР

Полицията работи по няколко версии, довели до смъртта на Виктория Маринова

09.10.2018 | 13:42 Редактор: Тодор Петров
По стъпките на убиеца: Сравняват ДНК следите с регистъра на МВР

Четвърти ден без резултат в разследването на смъртта на 30-годишната Виктория Маринова. Жената беше жестоко убита на алея край река Дунав в Русе, а новината за това обиколи и световните медии. 

Главният прокурор е командировал заместника си Румяна Арнаудова и още двама прокурори от Върховна прокуратура, които да работят на място с разследващите.

Полицията работи по няколко версии, довели до нейното убийство. Предполагаем извършител обаче все още няма. Проверяват се алибитата на определен кръг от хора. 

На място са открити ДНК следи, които ще бъдат сравнявани с тези, които има в регистъра на МВР. На място вчера бяха вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров, които обясниха, че не е изключено убиецът да е от психиатрична клиника в близост до местопрестъплението. 

Мотивите могат да бъдат и лични, а могат и да са свързани с работата на Виктория като водещ на предаване и административен директор в русенската телевизия TVN. 

Днес граждани на Русе опитаха да помогнат и да направят оглед на мястото на убийството, но не бяха допуснати от полицията.