Номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър - най-коментирана в НС

Стана ясно, че БСП няма да подкрепи новите предложения за попълване на Министерския съвет

10.09.2018 | 17:57 Редактор: Велислав Филипов
Номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър - най-коментирана в НС

Оставките на министрите Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков ще бъдат приети в четвъртък от Народното събрание. Тогава ще бъдат гласувани и имената на номинираните бъдещи министри. Това решиха управляващите на заседание на Коалиционния съвет.

Бойко Борисов обяви и номинациите на новите министри, а именно: главният секретар на МВР Младен Маринов да оглави вътрешното министерство, зам.-министъра на икономиката да поеме транспорта, а регионалното министерство да оглави зам.-председателя на регионалната комисия в парламента Петя Аврамова. И трите номинации са на ГЕРБ.

Не закъсняха и първите реакции след решението на Консултативния съвет. Очаквано най-коментирана беше номинацията на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

В същото време стана ясно, че БСП няма да подкрепи новите предложения за попълване на Министерския съвет, които трябва да наследят постовете на министрите Радев, Нанков и Москов. 

Това става ясно от разпространена позиция на левицата. Според червените предложените нови министри ще продължат досегашната вредна политика на правителството. В позицията им се казва още: "Това е отчаян ход, с който управляващите се опитват да си купят време. Дори и да го получат, то ще бъде агония, до следващия конфликт в управляващата коалиция".