fallback

Делото по случая "Иванчева" отново удари на камък и не тръгна

По закон обвиняемите трябва да получат обвинителния акт 7 дни преди днешното заседание, а това не се случило

07.09.2018 | 13:44 Автор: Велислав Филипов

В Специализирания наказателен съд беше насрочено разпоредително заседание по делото срещу екскмета на Младост Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Магистратите трябваше да преценят дали да пуснат Иванчева от ареста. Нито делото тръгна, нито беше разгледана мярката за неотклонение.

Делото не почна, защото по закон Иванчева и останалите трябва да получат обвинителния акт 7 дни преди днешното заседание. Това е можело да се случи - на 31 август екскметът е получил копие от обвинителния акт, но тя е отказала да се запознае и го е върнала, защото не е имала достъп до защитата си в лицето на адвокат Марин Марковски.

Делото беше отложено за 13 септември. Освен това днес съдът трябваше да разгледа мярката за неотклонение на Десислава Иванчева. Това не се случи, тъй като една от назначените експертизи все още не е изготвена.

Днес в съда дойде и бизнесмена Александър Ваклин, който според прокуратурата е дал подкупа. Той е категоричен, че Иванчева е поискала рушвета и инициативата е била нейна.

В същото време поддръжници на бившия кмет на "Младост" го нарекоха лъжец. Адвокат Марковски пък изтъкна, че се е запознал с обвинителния акт и той не съдържа доказателства, че Иванчева е поискала откуп.

В следващите дни Иванчева и Петрова ще бъдат докарани от Сливенския затвор в София, за да разгледат обвинителния акт. 

fallback
Още от България
fallback