Огнеборците гасят край Карлово - огънят е овладян от 2 страни

От общината поискаха помощ от военните, а към акцията се включиха и доброволци

19.08.2018 | 13:10 Редактор: Иван Берберов
Огнеборците гасят край Карлово - огънят е овладян от 2 страни

Вече над половин денонощие огнеборци и доброволци се опитват да овладеят голям пожар над Карлово. Огънят избухна снощи в труднодостъпна местност, а силният вятър разпали стихията.

Пожарът се разпалил около 20 часа. Към мястото се отправят пожарникари, но техника не може да стигне, тъй като мястото е труднодостъпно. Доброволци също се организираха, но властите призоваха необучени хора да не се приближават, защото стихията е много опасна. 

Пожарът е обхванал около 100 декара. Гасенето на пламъците продължи до късно през нощта, но операцията беше прекратена около 2 часа заради опасност за живота на огнеборците. 

От Община Карлово поискаха помощ от военните, а след молба от кризисния щаб в града на помощ дойдоха още хора. Огнеборците могат да използват само подръчни средства в борбата със стихията. 

На този етап няма опасност за къщите в покрайнините на града и евакуация на хора не се предвижда. Хората, които живеят във вилната зона, която се намира най-близко до пожара обаче прекараха безсънна нощ, страхувайки се, че огненият ад може да достигне домовете им.