Турските власти предадоха на България 7 души, сред тях - Митьо Очите

Бургаският общинар от БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун също задържани

06.08.2018 | 07:10 Редактор: Лазарина Колчагова
Турските власти предадоха на България 7 души, сред тях - Митьо Очите

Продължават следствените действия срещу престъпната група за рекет и изнудване, действала в района на Южното Черноморие. 

Общо 7 българи, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени от турските власти на България. 

Сред тях са бургаският общинар от групата на БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. 

Голямо количество оръжие и боеприпаси бяха открити в дома на Бенчев. Установява се дали всички пистолети и автомати са законно притежавани. 

Прокурорите от Специализираната прокуратура ще анализират проведените разпити и претърсвания и ще преценят дали има доказателства за лично укривателство, заяви заместник главният прокурор Иван Гешев. 

Възможно е и да бъде повдигнато обвинение на общинския съветник Бенчо Бенчев. Текат проверки на бизнеса му, както и на фирми, които според прокуратурата са на подставени лица, а всъщност се управляват от Димитър Желязков. 

Разследването е в посока действията на разбитата престъпна група, така и по отношение на пране на пари. Бенчо Бенчев, Несри Узун и другите петима са задържани за 24 часа и отведени в ареста на полицията в Бургас. 

Самият Желязков тепърва ще бъде екстрадиран у нас. Според зам.-главния прокурор вероятно несебърският бос няма да настоява за дело в Турция и ще приеме да бъде предаден на българските власти.