Прокуратурата и здравната инспекция започват разследване за смъртта на родилка

Жена почина по време на планирано секцио, а детето ѝ е в кома

31.07.2018 | 14:01 Редактор: Ивайло Николов
Прокуратурата и здравната инспекция започват разследване за смъртта на родилка

Прокуратурата и здравната инспекция разследват тежък инцидент в Плевен, при който родилка почина, а бебето ѝ е в кома. Близките на 39-годишната жена, която издъхна по време на планирано секцио са категорични, че причина за трагедията е лекарска грешка.

Владислав Якимов разказва, че съпругата му постъпила в АГ отделението на Университетската болница в Плевен ден преди раждането. Екипът бил избран предварително, таксата от 900 лева платена, а резултатите от изследванията на жена му отлични. 

Минути след като съпругата му влиза в операционната обаче, Владислав разбрал, че нещо не е наред, защото детето е родено задушено, а Якимов научил за смъртта на съпругата си в болницата, където била откарана. Причина обаче не му е съобщена. 

От пресцентъра на Университетската болница в Плевен обявиха, че повече информация по случая ще бъде изнесена, едва след като приключат проверките. Новороденото бебе все още е в кома и към този момент е настанено в Неонатологията на лечебното заведение.

Имало е проблем с анестезията, коментира зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. Екип на Изпълнителна агенция "Медицински одит" е на място в Плевенската университетска болница и към този момент се извършва проверка по случая.