Нов "брутален протест" готвят майките на деца с увреждания

Причината за недоволството на протестиращите е в директното преписване на текстове от настоящия закон в бъдещия такъв

16.07.2018 | 13:28 Редактор: Лазарина Колчагова
Нов

Майките на деца с увреждания готвят нов мащабен протест. Тази сутрин те демонстративно напуснаха срещата в социалното министерство, където продължава да се работи по закона за хората с увреждания. 

Майките си тръгнаха демонстративно и заявиха, че на 30 юли готвят "брутален протест".

"Ние няма да участваме в геноцида спрямо хората с увреждания. На 30 юли продължаваме с протестни действия, ще има маратон "Бягство от отговорност", заяви протестираща майка.

Омбудсманът Мая Манолова, пък, бе категорична: "Крайно време е институциите да си понесат отговорностите. Отговорността за този продукт е на Социалното министерство".

Причината за недоволството на протестиращите е в директното преписване на текстове от настоящия закон в бъдещия такъв, срещу които майките протестират от години. 

В петък организаторите на палатковия лагер в София обявиха, че заради "копи-пейст" политиката на институциите отказват да присъстват на оставащите до края на месеца работни срещи по законопроекта и започват подготовка на голям протест, който да се състои на 1 октомври - срокът, който те поставиха за внасянето на трите важни законопроекта, свързани с хората с увреждания.