Иванчева с 200 лв. глоба за крясъци в съда, заместничката ѝ - уволнена!

"Това, което се случва, е преврат", бяха първите думи на Биляна Петрова, която отказа да приеме документа, защото е в отпуска

07.06.2018 | 20:06 Редактор: Велислав Филипов
Иванчева с 200 лв. глоба за крясъци в съда, заместничката ѝ - уволнена!

Заместник-кметът на столичния район "Младост" Биляна Петрова беше уволнена в съдебната зала по време на заседанието на Апелативния специализиран съд, който трябваше да реши дали да отстрани нея и кметицата на "Младост" Десислава Иванчева от длъжност.

След като два пъти досега съдът даваше време на подсъдимите и тяхната защита да прочетат материалите срещу себе си, особено тези, които са в секретните томове, Биляна Петрова бе уволнена от длъжност.

Около 17:15 часа в съдебната зала дойде именно главният юрисконсулт на район "Младост" и още една чиновничка и връчиха на Петрова документ, издаден на 4 юни и подписан от арх. Румен Русев, който в същия ден встъпи в длъжност, след като бе избран от СОС.

"Това, което се случва, е преврат", бяха първите думи на Биляна Петрова, която отказа да приеме документа, защото е в отпуска.

Според Апелативния специализиран съд книжата са напълно редовни и това ги принуди по закон да прекратят искането за отстраняването ѝ от длъжност, тъй като на практика вече нямат основания за това.

Традиционно Петрова и Иванчева дойдоха по-рано, за да коментират пред журналисти онова, което са прочели през последните няколко дни. Този път обаче ръцете им бяха с белезници, за да не могат, както казаха те, да покажат онова, което са преписали в секретното деловодство, докато са се запознавали със СРС-та.

Това станало по нареждане на съда, който искал да не им позволи да коментират доказателствата по делото, а тези доказателства, твърди Десислава Иванчева, "вече сте забелязали, че се манипулират", защото първоначално прочетени дешифровки на записаните разговори между Ваклин, Дюлгеров и нея вече били видоизменени и по начин да оневинят Александър Ваклин, това твърди Десислава Иванчева.

200 лв. глоба отнесе задържаната за подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева от съдия Галя Георгиева, тъй като непрекъснато прекъсвала прокуратурата, а освен това посрещна с крясъци новината, че заместничката ѝ Биляна Петрова е била уволнена от временния кмет на района Румен Русев.

В края на делото Иванчева каза, че според нея случващото се също е преврат и призова арх. Румен Русев да си подаде сам оставката, защото реално в момента район "Младост" има двама кмета.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)