Галиче се превърна в тема за скандал в парламента

Корнелия Нинова нарече Бойко Борисов "официално признат лъжец"

30.05.2018 | 13:47 Редактор: Ивайло Николов
Галиче се превърна в тема за скандал в парламента

Село Галиче влезе в дневния ред на Народното събрание. Населеното място в Северна България стана популярно най-вече покрай бившия си кмет Ценко Чоков, който към този момент е в затвора. Чоков остана на поста близо 20 години, а влезе зад решетките за опит за отвличане и изнудване.

Изборите за кмет на малкото населено място се превърнаха в причина за взаимни обвинения между управляващи и опозиция, веднага след като стана ясно, че кандидатът на ГЕРБ печели вота. Ден след като БСП поиска касиране на изборите в селата Галиче и Беден, червените настояха за изслушване на вътрешния министър за изборните нарушения. А ГЕРБ ги заподозряха в опит за дискредитиране на изборите.

Днес в парламента от БСП обявиха, че изборите в село Галиче са спечелени нелегитимно. 

Според Крум Зарков от социалистите, златният ланец и чашата с уиски са се превърнали в символ на власт в Галиче, а Тома Биков от ГЕРБ отвърна, че за него е странно как БСП все още не са се научили да губят избори, въпреки че това се случва от 10 години. 

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова пък обяви от трибуната, че Бойко Борисов е единственият "официално признат лъжец от българския съд".

Друга тема, по която имаше спор днес в Народното събрание, беше и модернизацията на армията ни. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска мораториум върху разходите за отбрана. Предложението му обаче не среща подкрепа в парламента, въпреки че от ГЕРБ все още не са се произнесли по темата.