"Воля" отказа да подкрепи предложенията на Симеонов за пушенето и хазарта

Съпротивата беше очаквана, коментира вицепремиерът

16.05.2018 | 18:31 Редактор: Тодор Петров

Партия "Воля" няма да подкрепи законопроектите на Валери Симеонов за връщането на пушенето в заведенията, нито за ограничение на рекламата на хазарт и продажбата на лотарийни билети само в определени места.

На среща днес лидерите обсъдиха принципните си позиции по двете теми. След разговорите, продължили близо час, Симеонов лансира публично тезата си за данък върху хазартните игри. 

Той предлага компаниите от бранша да плащат 15% налог върху оборотите си. 

"Не посягайте върху мечтите на хората". Това ми звучи като стадо акули, които призовават "не посягайте върху мечтите на малките рибки". Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в НС, които изразиха вече своята подкрепа за този законопроект, са очаквали тази съпротива. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като казаха, че ще подкрепят изрично Закона за хазарта, аз лично очаквам това да стане", заяви Симеонов.

"Един фонд, който да показва добрите практики - на всяко изтъркано билетче, за което някой излиза и казва "аз спечелих 100 хил. лева", ние да показваме примерно Григор Димитров, който да казва "аз вместо да търкам билетчета, бях цял ден на спортната площадка и стигнах дотук, докъдето съм", коментира лидерът на Воля Веселин Марешки.