Напрежението расте! Кампанията на Радев била осветлена, Цветанов не четял добре

Държавният глава не търсел конфликти, а сътрудничество в името на България

20.04.2018 | 13:07 Редактор: Василена Василева
Напрежението расте! Кампанията на Радев била осветлена, Цветанов не четял добре

Продължава да се покачва напрежението между президента Румен Радев и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Вече втори ден продължават споровете между законодателна и изпълнителна власт. След като Цветанов обвини тази сутрин в телевизионен ефир държавния глава в непрозрачно финансирана кампания, Радев му отговори в Монтана, че тя отдавна е осветлена.

"Всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов", каза президентът пред журналисти.

На въпрос как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Радев отговори: "Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават".

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

А след заседанието вчера, Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и НАТО.

Според Румен Радев, имайки предвид обстановката и усложняващата се непрекъснато среда за сигурност, най-сетне трябва да започне да се работи за въоръжените ни сили.

"По Конституция Въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници", категоричен е президентът.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)