Желяз от Добрич на свобода, пуснаха го с "подписка" за 60 дни

Организираните в негова защита протести остават

11.04.2018 | 14:38 Редактор: Тодор Петров
Желяз от Добрич на свобода, пуснаха го с

Желяз Андреев e на свобода. Съдът в Добрич го пусна с мярка "подписка" за 60 дни. САЩ настояват за екстрадицията на 29-годишния мъж. 

Андреев беше задържан в събота заради водено разследване от властите във Флорида срещу 11 души по обвинения, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

Компанията, към която е работил Андреев, е доставяла резервни части за самолети от САЩ до България и Дубай, а след това те са пренасяни в Сирия. Мъжът е работил в кол центъра на компанията. 

Като служител Желяз е имал задължението да се свързва директно с клиенти по имейл и телефон и да предлага продукти и услуги. На него е било предоставено портфолио на клиентите и той не е можел да избира компаниите, с които да работи.

За броени часове Желяз получи подкрепата на хиляди българи, които организират подписки в негова защита. Близките му създадоха и група във Facebook, която организира протест в негова защита. Въпреки решението на съда да го освободи, утре протест ще има – пред Съдебната палата в Добрич и пред тази в София.

Самият Желяз обясни, че е доволен е от решението на магистратите, но отказа да коментира повече.