Симеонов няма да се извинява за думите си към патриарха!

По-късно "Обединени патриоти" ще обсъдят нашумелите събития в страната

09.03.2018 | 13:20 Редактор: Иван Берберов
Симеонов няма да се извинява за думите си към патриарха!

Не стихва скандалът след посещението на руския патриарх Кирил у нас. Припомняме, че главата на руската църква се изказа остро и назидателно към президента Румен Радев по линия на речта на държавния ни глава за 3 март. 

Редица висши политици и анализатори коментираха случилото се. Еди от тях беше и вицепремиерът Валери Симеонов, който определи патриарх Кирил като "второразрядно ченге от КГБ и цигарен митрополит".

Лидерът на НФСБ няма да се извини за думите си по адрес на свещеника и няма да подава оставка. Това заяви самият Симеонов. В парламента веднага последваха и остри политически коментари. 

Днес отбелязваме 33 години от извършването на най-големия атентат у нас - този на гара Буново. Бомба на борда на пътнически влак отнема живота на 7 души, сред които 2 деца. Извършителите на атаката са осъдени на смърт.

Валери Симеонов посети възпоменателното място. Там той каза, че ако Патриотите във властта са обединени, то друг подобен атентат не може да се случи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов. Вицепремиерът коментира също така и казуса с руския патриарх и определенията си към него. 

"Няма да се извиня, тъй като няма за какво. Не мога да допусна някой да идва в моята родина и да раздава указания на кого да благодарим и на кого не. Няма да мръдна и на сантиметър от това, което съм казал", заяви Симеонов.

Междувременно в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов и лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров се срещнаха и обсъдиха коментарите на лидера на третия член в малката коалиция Валери Симеонов. По-рано Сидеров настоя Симеонов да се извини за определенията си към патриарх Кирил. Днес той изтъкна, че думите на Симеонов щели да лежат на съвестта му, тъй като борбата била за православието. 

По-късно днес "Обединени патриоти" ще проведат среща, на която ще обсъдят последните събития в политически и обществен план, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.