Бов развя националния трибагреник в помощ на дете с рядко заболяване

12-годишният Бобчо страда от полимикрогирия, квадрипареза и епилепсия

03.03.2018 | 12:23 Редактор: Василена Василева
Бов развя националния трибагреник в помощ на дете с рядко заболяване

За пета поредна година Бов отбелязва Освобождението на България със спускане на националния трибагреник от скалата, надвиснала над селището. Тази година са изработени и 140 малки знамена, които ще бъдат предоставени на 140 домакинства от Бов срещу цената от 2.00 лева. Всички събрани средства ще бъдат дарени на дете в нужда. 

За Полина Божилова 3 март е двоен празник. Преди 12 години на този ден тя става майка на Божидар. Детето страда от рядкото заболяване полимикрогирия, квадрипареза и епилепсия. 

Вече 12 години Полина е посветила живота си на грижите за сина си. За инициативата тя научава от интернет.

За следващата трансплантация са необходими около 4000 лева. От години рехабилитацията е непрекъсната, провеждани са му и много други терапии, както и медикаментозни лечения. Полина вече е забравила какво е свободно време. 

На рождения ден на сина си Полина мечтае за свобода...

На името на Бобчо има разкрита дарителска сметка в Уникредит Булбанк: BG81UNCR70001521373481 като титуляр е самия той - Божидар Спасов. 

Може и да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS BOJIDAR на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).  

За състоянието му и как протича борбата на това смело дете, може да се информирате на страницата във Facebook "Да помогнем на Бобчо".

Вижте още: