Урок за криптовалутите и блокчейн технологията събра десетки ученици във ВУЗФ

Първото издание на Финансовата академия провокира интереса на гимназисти от 15 училища

22.02.2018 | 18:17 Редактор: Иван Берберов
Урок за криптовалутите и блокчейн технологията събра десетки ученици във ВУЗФ

Десетки ученици от 15 училища в София и Перник станаха част от първото издание на безплатната Финансова академия, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира. Лектор беше Радостин Вазов – главен асистент-доктор в университета. Той разказа на учениците за ключови финансови процеси, поставяйки основите за изграждане на следващи познания в сферата.

Първият урок обърна специално внимание на парите и паричните отношения, развитието на биткойна от създаването му досега и целта му, както и други любопитни факти. Темата за новите криптовалути, които вече се търгуват на борсата и технологията блокчейн провокираха най-много въпроси от участниците.

 Следващият финансов урок за ученици предстои да се изнесе на 1 март. Тогава участниците ще се запознаят с банковия и небанковия сектор, както и с подробности за дейността на финансовите институции и как могат да се възползват от тях. 

Безплатната финансова академия, която ВУЗФ организира, е подходяща както за ученици между 10 и 12 клас, така и за всички, които се интересуват от финансовите процеси в България и света. 

Тя ще се провежда всеки четвъртък до края на април от 14.30 часа в сградата на университета, като целта й е да запознае учениците още на гимназиален етап с важни елементи от финансовата сфера и по този начин да бъдат по-добре информирани и едновременно с това да преценят отрано дали искат да се развиват в тази сфера.

Желаещите да участват, могат да се регистрират напълно безплатно на marketing@vuzf.bg.