Поредни "възпитатели на агресията" в Дом за сираци

Кадри показват как служителката Людмила Петрова обижда и посяга на децата в Центъра за настаняване във врачанското село Борован

13.02.2018 | 13:22 Редактор: Иван Берберов
Поредни

Пореден случай на насилие в Дом за деца лишени от родителска грижа. Този път гротескната форма на "възпитаване" е в Центъра за настаняване на деца от семеен тип във врачанското село Борован. 

Шокиращи кадри показаха как възпитатели удрят и обиждат децата. Видеоматериалът, който изтече в медиите, е заснет от бивш служител в Центъра. 

В Дома за деца живеят 15 момчета и 15 момичета. Някои от тях споделиха пред репортера на Bulgaria ON AIR Ива Григорова, че поведението на агресивната възпитателка не е отскоро. 

По техни думи се е случвало неведнъж да бъдат обиждани или бити от Людмила Петрова, която в момента не е на работа, тъй като се възстановява от операция. 

Кметът на община Борован Десислава Тодорова е назначила проверка по случая и обеща да вземе спешни мерки. Тя подкрепя монтирането на видеонаблюдение в Центъра за деца, но подчерта, че това не зависи от нейната институция.

Сигналът за своеволията на възпитателката Людмила Петрова е първият подобен, подаван до местната управа. 

Някои от децата споделиха, че са били заплашвани, че ако разкажат за случващото се в Центъра ще бъдат наказани.