Открити са още 10 записа с брутално насилие в ДГ "Брезичка"

Остава неясно кой е отговорен за скритата камера. Информация на Bulgaria ON AIR отвежда възможността и към външно лице

02.02.2018 | 13:34 Редактор: Жанета Нейкова
Открити са още 10 записа с брутално насилие в ДГ

[related_articles]

Bulgaria ON AIR разбра, че съществуват около 10 други записа с продължителност около 10 минути, които изобразяват отново брутални кадри.

Междувременно още не е ясно чие дело е видеозаписът, показващ кадрите на насилие над малките деца в детска градина "Брезичка" в Бургас. Под въпрос остава и кой точно е поставил скритата камера в стаята.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров разкри, че след приключване на учебните занятия през деня, физкултурният салон в сградата на заведението се отдава под наем за срещи за йога.

Този салон се намира непосредствено до стаята на група "Мики Маус", което навежда на мисълта, че и външен човек би могъл да е отговорен за заснетите и подадени кадри. 

Екипът на Bulgaria ON AIR се срещна с говорителя на Районната прокуратура Керка Дюлгерова, която обясни, че системата по намирането и осъждането на този човек е много сложна.

Междувременно психолог започна работа с децата от "Брезичка". 

Сутринта пред сградата на градината се образува напрежение от разделени  родители, които се събраха на протест.

Едните бяха в подкрепа на директора Събка Недева, други негодуваха от това, че се стигна до тази ситуация Милена Иванова да се отнася по този агресивен начин с 4-годишни деца.

Част от родителите също обвиниха персона на детската градина, че не са чули крясъците, идващи от стаята на група "Мики Маус". Служителите пък се оправдаха, че такива не е имало.

Учителката Милена Иванова в петък е изпратила своята майка да подаде молбата ѝ за напускане. Както вчера стана ясно по предложение на ДГ "Брезичка" Иванова е била наградена лично от кмета на Бургас Димитър Николов за изключителен професионализъм.

В понеделник ще стане ясно кой ще е новият директор на детската градина.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
margarita_krasteva@a
преди 6 години
Мисля си, че записите от Детската градина в Бургас така шумно ги извадиха, за да подкрепят позициите си за натрапената им от ЕС конвенция ! Сигнализирай за неуместен коментар