Европредседателството гълта още 50 милиона лева

Средствата са за събития в България и в чужбина

31.01.2018 | 21:22 Редактор: Ивайло Николов
Европредседателството гълта още 50 милиона лева

Правителството одобри близо 50 милиона лева за събитията от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Средствата са предвидени в централния бюджет, съобщава dnes.bg.

Основната част от дейностите са свързани с осигуряването на събитията, които ще се проведат в страната, както и за организиране на такива зад граница, също така за културната програма, за осигуряване на медийно покритие, публикации и реклама на събитията, за плащания по вече сключени през 2017 г. договори за хотелско настаняване, храна, транспорт, превод и др.

С друго решение пък са одобрени разходи за над 2 милиона лева, които са предназначени за дължими плащания към бенефициенти по влезли в сила съдебни решения за отменени финансови корекции от програмен период 2007-2013 г.

Предвиждат се промени по бюджетите на Министерството на икономиката в размер на 237 хил. лв., на Министерството на околната среда и водите – 1 626 хил. лв. и на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – 222 хил. лв.