Новото отделение в "Майчин дом": 21 стаи за 600 хил. лв.

Лекари-фантоми от Белоградчишката болница предизвикаха нов скандал

09.01.2018 | 14:00 Редактор: Иван Берберов
Новото отделение в

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев откри изцяло ремонтираната послеродова клиника в "Майчин дом". Ремонтът е на стойност 600 хиляди лева. 

Изградени са 21 нови стаи с общо 51 легла, в които майките ще могат да бъдат настанени веднага след като родят. Някои стаи са ВИП, което ще рече със собствен санитарен възел.

До края на тази седмица предстои да бъде финализирана последна проверка на РЗИ, а от другата седмица отделението ще започне да се използва с пълна пара, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Даниела Пехливанова. 

"Тенденцията бременностите да стават все по-рисковани, касае всяка развита държава. Жените избират да забременяват на по-късна възраст, а това води до по-големи рискове. Съветвам българската жена да ражда между 18 и 35 години, за да е здрав плодът", посочи директорът на "Майчин дом" доц. Иван Христов

Друг медицински казус предизвика избухването на поредния скандал: Лекари, вписани в Белоградчишката болница, всъщност са "мъртви души" и не работят там. Сведенията бяха потвърдени и от министър Ананиев. Оказва се, че без лекарите-фантоми болницата щяла да бъде затворена.