По петите на убиеца: Претърсиха къщата на Росен Ангелов

Издирваният за ужаса в Нови Искър е упражнявал мерника си пред постройката

05.01.2018 | 12:49 Редактор: Тодор Петров
По петите на убиеца: Претърсиха къщата на Росен Ангелов

Разплита се мистерията с жестокото убийство в Нови Искър. Снощи полицаите претърсиха къщата, в която е живял и се е укривал заподозреният и издирван бивш затворник - 56-годишният Росен Ангелов. Той обаче все още не е заловен.

Ангелов се е укривал в последната къща в Луково, до която може да се стигне само по черен път. Тя е изключително отдалечена и труднодостъпна.

Единствено фактът, че предполагаемият убиец е опитен планинар, му е помогнал да се придвижи до къщата. Тя е заключена и запечатана от полицията, с изключение на един прозорец, който зее широко.

Това е прозорецът на кухнята, от който ясно се вижда, че доскоро в къщата е живял човек. Виждат се чинии, отворени шкафове и остатъци от храна.

Издирваният си е направил своеобразен фитнес и стрелбище пред къщата. Упражнявал се е да стреля по празни варели. Издирването на Росен Ангелов продължава, а основната версия е ревност и мъст заради убитата Кети Кюхова.

"Виждал съм го преди 12-13 години, тогава също беше обект на полицията. След това лежа в затвора. Беше въпрос на време да се открие точно къде се намира. Имаше включен радиатор, имаше сварена манджа, може би му прекъснахме обяда. Местните имат основание да се притесняват, притеснявам се да не направи друга беля", коментира кметът на Луково Румен Колев.