Братовчедът на Дамла я убил, защото го хванала да краде, твърди нова версия

Десетки момчилградчани се събраха пред блока на момиченцето изпълнени с мъст и желание за линч

21.12.2017 | 18:31 Редактор: Иван Берберов
Братовчедът на Дамла я убил, защото го хванала да краде, твърди нова версия

Изникна нова версия за убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград. Според неофициални източници близки до разследването причината за жестокото престъпление е кражба на пари. 

Братовчедът на момиченцето влязъл в апартамента, за да търси пари. Той се възползвал от липсата на майката, тъй като тя била нощна смяна. Само че Дамла се събудила уплашена и извикала. 

Тогава младият мъж притиснал носа и устата ѝ и я задушил. След това се изплашил и напуснал жилището без да търси пари. По-късно братовчедът на Дамла Мехмед Хасан направи пълни самопризнания пред полицията. 

В резултат на информацията, която неофициалните източници и самото разследване съобщиха по случая, десетки хора се събраха пред блока на момичето в знак на протест и с желание за линч. 

Днес арестуваният за убийството Мехмед Хасан отново влезе в дома на жертвата. Първият братовчед на детето беше доведен в апартамента в ранния следобед с белезници и под строга охрана с цел извършване на следствен експеримент. Погребението на Дамла ще бъде в петък след обедната молитва.