Официално: Падат цените на роуминга със Сърбия

Ивайло Московски и колегата му Расим Лияч подписаха Меморандум

09.12.2017 | 13:29 Редактор: Василена Василева
Официално: Падат цените на роуминга със Сърбия

Министърът на транспорта Ивайло Московски и сръбският му колега Расим Лияч подписаха Меморандум за намаляване на цените на роуминга за разговори между двете страни. Това стана на среща на лидерите на Западните Балкани, която се провежда в Белград.

Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която страната ни сключва споразумение в тази област. Преди по-малко от месец беше подписан аналогичен документ с Македония.

В момента сумите за разговори със Сърбия варират между 3 и 7 лв. за минута.

Подписването на Меморандума между двете страни е част от работната среща в сръбската столица Белград на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич.

Четиристранното събрание на балканските лидери започна с работна вечеря, дадена от президента на Сърбия Александър Вучич.

Бъдещето на независимостта на Балканите е възможно, ако има има мир, както и ако страните се държат заедно. По този начин ще бъдат намалени и заплахите", коментира Вучич.

Борисов пък заяви, че мирът на Балканите е изключително важем, тъй като те са неразделна част от Европа, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Белград Гергана Венкова.

"Отправяме силно послание към Брюксел, че Балканите са по-мъдри и искат да спазват правилата. Нашата дружба не е насочена към други страни", подчерта премиерът.

Четиримата лидери ще обмислят проекти за увеличаване на инвестициите в региона чрез по-добра инфраструктура за свързаност на Западна Европа през Белград до пристанищата в Гърция по Егейско море, по Черно море, пристанищата по р. "Дунав" и Румъния. 

Снимка: Правителствена пресслужба